Leestijd: 5 minuten

Opmerking: netals de website, wordt er in nog in realtime gewerkt aan dit artikel.

Je zou zeggen dat een site die gaat over ‘WooCommerce ontzorging’ (WooCare), zijn eigen betalingssyteem heeft draaien op WooCommerce? Niet meer dan logisch, toch? Mja, opzich.

Je begrijpt al uit mijn reactie dat dat niet zo is.

Reden: compatibiliteit met andere plugins.

WooCare’s betaalsysteem historie

Ik zal hier in een ander artikel nog uitgebreid op terug komen, maar het is geen toeval dat de WooCare-site binnen 48uur gebouwd en ingericht kon worden. Voor een project van een dergelijke complexiteit staat normaal gesproken ruim 6 maand, met daarna nog ruim 90 dagen ‘tuning’ om tot de gewenste resultaten te komen.

Die tijd hebben we nu niet. Edoch, waar we ook geen tijd meer voor hebben (na ruim een jaar wachten en zeuren), is wachten opdat Paid Memberships Pro wakker wordt, dat Stripe niet de beste payment provider van Europa is. Mollie is dat wel, om vele technische reden die buiten de scope van dit artikel vallen.

Wel is het kunnen accepteren van Bitcoin / Altcoins super eenvoudig. Dankzij:

LEES óók  OnsPlanB.NL - Project Details (Flashback naar 2016)

Gourl Bitcoin/Altcoin betalingsgateway

PayPal betalingsgateway

En is er een fallback naar PayPal dankzij:

Plugin link volgt snel!

En hoe gaaf dat ook klinkt? Hebben we daar helaas minder aan in Nederland. En Stripe heeft — zover mij bekend — nogsteeds een zeer gebrekkige SEPA ondersteuning; met alle gevolgen vandien voor de doelgroep. En dus ..

PMPro overstap naar Woo (voorbereidingen)

Maar een dergelijke overstap is nog niet zo 1-2-3 geregeld. Heb het al eerder overwogen toen ik wél zeeën van tijd had om te experimenteren met van alles en nog wat. Maar ook toen verschoof het dan altijd weer naar de onderkant van de todo list.

As we speak — en is nog geen Portfolio blogpost van (helaas) — experimenteren we met de mogelijkheden om helemaal los te komen van PMPro door overstap naar de WC Memberships plugin van SkyVerge. En dat moet binnen 15 dagen een feit zijn op b.v. de EKPC website bijvoorbeeld. Haha, ja dát wordt nog wel een dingetje; het nadeel van deadlines vast stellen.

Payment Service Provider upgrade naar WooCommerce

Sinds 2017 werken we al met alle mogelijkheden en voordelen van de MoneyBird API.

Moneybird Integratie

Ik kom nogsteeds een grote groep met woocommerce website eigenaren tegen, die een vreemde mening erop na houden dat automatisering van je onderneming een bepaalde afhankelijkheid creert. Het is juist tegenovergestelde! Meer tijd om te genieten van de leukere privé zaken in het leven, en meer geld … to be continued!

Het grote voordeel van WooCommerce

Bitcoin & altcoins automatisering

Zelfde gateway als eerder genoemde voor Paid Memberships Pro. Andere plugin:

LEES óók  BetekenisEconomie.NL site onderhoud - (mini) Project Details

Wel verloopt de crypto transactie dan via een tussenpartij, namelijk Coinpayments.net – al ruim 5 jaar een extreem betrouwbare partij met vele voordelen, echter als het dan toch WooCommerce wordt, dan gaat mijn voorkeur uit naar:

PMPro resources:

Tenzij …

Haha.

Ik was dus aan het kijken hoeveel van de geplande functionaliteit waar ik (nog) niet veel over kan schrijven uit de PMPro site moest slopen, en dat is (opnieuw) nogal onbegonnen werk gebleken. WooCare is een heel ander soort site dan het eerder genoemde EKPC, en ookal is er grote gelijkenis in het plugin gebruik, is de specifieke toepassing compleet anders.

Tijd voor een andere invalshoek.

#hoedan ?!

PMPro – Zapier Add On

1x raden wie die plugin vertaalt heeft van het Engels naar het Nederlands, én Translation Editor is van dat vertaal project? Juist. Was alweer vergeten dat ik dat 9 maanden geleden gedaan had. En net de 6 nieuwe strings ook vertaalt, naar 100%. Dus ik ga dit maar doen i.p.v. de WooCommerce implementatie.

Stap-voor-stap tutorial: https://www.paidmembershipspro.com/add-ons/pmpro-zapier/

Nadeel: het maakt gebruik van Zapier webhook functionaliteit. Dat is een Zapier Premium functionaliteit. Dus met de gratis versie van Zapier gaat dat niet lukken. Is dat erg? Gezien de enorme tijdsbesparing? Neen. En het werd toch eens tijd om te upgraden vanwege andere projecten. Het blijven zoeken naar workarounds en goedkopere / gratis oplossingen kost ook weer tijd. En dat gemeengoedje is kostbaar.

LEES óók  Blog.rhyker2u.com - Project Details

To be continued …

Ik ga het natuurlijk uitgebreid testen en met screenshots erbij!


Nieuwsbrief aanmelding

Meldt je aan op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van onze tips & truuks .. alsmede de prelaunches van onze projecten in 2021-2024!

Inschrijf formulier volgt snel!!